Antikraak

Altijd fijn als er iemand is die je pandje bewaakt tegen mensen die zooooooooo enthousiast zijn dat ze mogelijk vroeger dan gewenst in Kaatje gaan wonen.

Mijn hart is gerust.

Ondertussen timmer ik vrolijk verder. De binnenkant dan het grote raam kreeg afwerklatjes en een grote plank boven op z’n kop. Ik vond nog een lollig kapstokje dat smachtte om een plekje aan de muur en … nouja bij het keukentje werd ook nog het één en ander gedaan. Soms zijn de veranderingen te klein om allemaal te vast te leggen op de gevoelige plaat. Dat wordt een beetje boring eej.

Anyway, met een schemerlampje aan kijk je al heel gezellig naar binnen.

aftimmeren-raam

Van tafel en bed

De dag van de scheiding die eraan zit te komen, tenminste als ik de reclameboodschappen mag geloven, inspireerde me tot het maken van een tafel bij het bed dat er al was.

Nog even voor de goede orde, de dag van de scheiding is een soort van nationale feestdag, Valentijn maar dan anders. Niet mijn scheiding dus. Anyway, Het tafeltje hangt aan de muur en kan met poot en al neergeklapt worden als het bedtijd is en de bank bed wordt. Dat laat ik nog wel een keertje zien als ik wat beter licht heb om een foto te maken. Ik wil er een paar lollige klapstoeltjes bij zoeken die dan naast de tafel -aan elke kant één- opgehangen kunnen worden aan de muur. Zo houd je een looppad naar achteren.

Kaatje wordt al een echt huisje hoor. Ik moet links en rechts nog van alles afwerken, maar het is nu al knus om er te zitten als je niet op de troep let !

bed-en-tafel

Latten

Dus: Ghanese latjes, door de helft en op maat.

De ene partij schroef je op de bedbank en de andere partij gebruik je voor een losse bodem. De ene kant zet je vast op een losse lat en aan de overzijde bevestig je een aluminium strip. Dan schuif je het geheel in elkaar en heb je een bank. Trek je aan het losse onderdeel dan verbreed je de bank tot bed.

Ik laat op de foto maar een klein stukje schuifbaarheid zien want er zijn nog geen pootjes! Tot zover uw reporter uit de Keet  Kaat.

bedbank-bodem

Think twice!

Het leek kat in het bakkie met mijn briljante-bed-maak-idee (bescheidenheid is zóóóó 2014), dus ik ging enthousiast aan de zaag.

Een stuk of 22 Ghanese teakhouten latjes moesten in de lengte gehalveerd, daarna op maat gemaakt en vervolgens aan het eind doorboord zodat er een schroefje gezet kon worden zonder dat het hout ging splijten. So far so good. De volgende stap leek me het vastschroeven van de bedbodem. Hatseflats en klaar-is-Kaat was de gedachte. Nou, die vlieger ging niet op.

Ik kreeg een inzicht. Geen slechten-ene dat moet gezegd. Zo’n ingeving die me een boel leed zou besparen, WANT als ik nu alles vast ging zetten, hoe werd dan de binnenkant van het bed verder afgetimmerd. Ik kon er immers niet meer bij en nog suffer. Al die ruimte onder het matras, werd dat verloren ruimte? Ondenkbaar in een huisje van ongeveer acht vierkante meter, gevalletje vloeken in de kerk. Anyway, om een lang verhaal kort te maken, de inmiddels 44 houtjes gingen braaf aan de kant.

Het houtwerk van de bak werd aan de binnenkant verstevigd, de vloer vernieuwd en van een gepensioneerd grenen Ikea televisiemeubel maakte ik twee lades met aan de achterkant wieltjes. Je kunt ze straks zo onder de bedbank vandaan schuiven/rijden. Is dat mooi of is dat mooi. Maar geloof het of niet. Nou kan ik eindelijk de bodem gaan maken! (Foto: la in wording)

lade-onder-bed

Op en uitklappen moet het

Aangezien de mens een groot deel van het leven liggend, rustend, slapend, hangend, chillend doorbrengt, kan ook in Kaatje geen bedbank ontbreken.

Poes Ozzie lag vast even proef bij het basisontwerp. Je zag haar denken, het moet wel een beetje ruim en comfortabel worden daaro. Nou ruim, dat is maar net wat je gewend bent. De bank wordt uitklapbaar 120 centimeters breed. Kom je uit een lits-jumeaux dan krab je je mogelijkerwijs achter de oren… Anyway, voor een beetje Kaatervaring moet je wat over hebben hè. Ik zeg, dan maakt een paar centimeter minder niks uit.

Ik heb de balkconstructie gemaakt en verder veel denkwerk verricht. Nu zou het goed mogelijk zijn om een foto van mijn botoxloze voorhoofd up te loaden, maar of je daar nu blij van wordt. Wat zo’n uitklapbankbedgeval lastig maakt is de vraag HOE laat je het verbredende deel klappen, glijden, schuiven.

Daar heb ik zelf inmiddels een aardig beeld bij. Ter voorbereiding zocht ik de teakhouten bedbodems op, ooit door een Kaatdeler* meegebracht uit Ghana.  Onverwoestbaar! Ik hoop dat je er iets mee kunt, zei ze, dat zou ik heel erg leuk vinden. Nou dat gaat lukken hoor. Voor jullie daar echter beeld bij krijgen moet er nog wel wat gebeuren. Ik meld me.

*participant crowdfundproject Kaatje

slaapbank