Gepeperde zaken

Gedane zaken nemen geen keer en gepeperde ook niet.

Eenmaal de weg ingeslagen moet je hem helemaal uitlopen.

Dus na zaaien en het hele groeiproces, komt de oogst.

Na het oogsten volgt invriezen of drogen, in de olie zetten of malen, opeten en weggeven.

Daarna wordt de overgebleven oogst van het jaar daarvoor op tafel gezet om te worden verwerkt tot sambal.

En dan ben je er.

Pffff.

Op de foto:

oogsten en rechtsonder de opbrengst van dit jaar.

Midden onder het ingevroren restant van vorig jaar.

Rechts de sambal.

pepers-2016

11 gedachten over “Gepeperde zaken”

  1. Zelf sambal van zaad tot pot fabrieken? Dat lijkt me lekker. Veel werk natuurlijk weer, maar anders ga je je maar vervelen, he? En dát moeten we niet hebben. Oh no!

    1. Ja heel lekker en teringheet excusez le mot, iets anders dan “sambal bij?” Anyway, van zaad tot tijd om te oogsten doet Muisman hoor, en dan samen wat in de keuken. Je moet niet denken dat ik geen tijd heb om uren te zitten navelstaren!

      1. Oh gelukkig maar. Ik las laatst ergens dat je parfum het beste in je navel kunt spuiten. Doe je dat dan a. voor b. na of c. tijdens ….
        Laat maar. Je gaat toch zeggen: helemaal niet. :-)

        1. Nou idd C, je hebt helderziendheidsgaven zal ik maar zeggen, dit vastgesteld hebbende, ik vind het een uitstekend idee en dan ga ik in het vervolg denk ik voor A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *