Binnenkant, de eerste opzet

De snijdende kou houdt de watjes van deze wereld van de straat en dicht bij de kachel, mij dus ook. Komt mooi uit, want het wordt tijd om wat gedachtes te wijden aan Keetjes binnenkant.

Het is verleidelijk om de kleine ruimte (1.85 x 4.00) open te houden, met slechts wat minimale meubeltjes, maar dat is toch niet wat ik wil. Niet met dit hutje in ieder geval, misschien met een volgende (huhum). Nee, Keetje moet een logeerhuisje worden, waar gasten zich in principe zouden moeten kunnen redden, mocht men ingescheeuwd raken en de weg door de tuin naar ons huis onbegaanbaar blijkt te zijn. Ik zeg maar wat.

Er zijn dus een aantal voorzieningen nodig. Een keukentje, toilet/wasgedeelte, een zit/slaapgedeelte en wat bergruimte. Met slechts 8 vierkante meter tot je beschikking, wordt de indeling best wel een beetje sleurhutstyle. De uitvoering en materiaalkeuze moet dat effect neutraliseren.

InĀ  de rechterwand, bij het loopgedeelte tegenover de zit/slaapbank wil ik een aantal ramen zodat er veel lichtinval van buiten is en in het wcgedeelte een langwerpig raam, dat kan dienen als nooduitgang.

Nouja, zoals het gaat met plannen wordt het vast net weer anders dan bedacht, maar dat mag de (voor)pret niet drukken.

plattegrond1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *