Deurgaan

Vanmorgen deed ik de schuurdeuren open. Tjongejonge wat ging dat zwaar. Er klonken schuifgeluiden  Oja, dacht ik, is ook zo, ik had mijn nieuwe deurtjes even tegen de buitenkant aangezet.

Met het realiseren van wat er gebeurde, zette m’n hoofd zich mentaal schrap voor de schade die zou volgen. Klabang ging het, maar rinkeldekinkel bleef uit. Wat een mazzel! En wat een mooie deurtjes, slechts één vermolmd onderkantje was losgesprongen. Nou die dag kon niet meer stuk natuurlijk.

Van de vier deuren was er eentje vrijwel gaaf, die kon best nog als buitendeur voor Keetje dienen. Iets te smal misschien, maar daar pas ik nog wel een mouw aan. In de raampjes ga ik dubbel glas zetten en alle andere oneffenheden inclusief het beter monteren van de scharnieren doe ik later. Neemt niet weg dat het deurtje er nu in zit zoals je ziet. Lollig hè.

Een tweede deurtje ben ik aan het repareren. De vermolmde onderkant moet vervangen, verder is het ding nu te groot om te dienen als badkamerdeur. De onderkant is al op maat gezaagd. Maar van beide zijkanten moet 1,5 cm af. Maar wat een rijkdom en dat helemaal gratis en de voor niets.

deurenkeetje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *