TADUUTADAAAH

Ik had links 30 euro bril in mijn hand en rechts ook. Samen was het nul komma nul.

Ik zwaaide met beide onderdelen naar mijn zorgcliënt. Die zag er de humor wel van in en lag grinnikend in bed.  Nouja, zo bezien had ik het verlies er alweer uit natuurlijk.

Onderweg naar huis met mijn eigen stek al in zicht,  stond een mevrouw naast haar scootmobiel op de lange landweg  tussen de leeggerooide akkers.  M’n achteruitkijkspiegel reflecteerde haar afhangende schouders. Hai dat mensje was geloof ik niet van de natuur aan het genieten.

Maar even in z’n achteruit dan.

Ja hoor, goed gezien. Gestrand. Batterij dood, geen telefoon bij zich en algehele treurnis.

We besloten hulp te gaan halen in het dorp, wat niet lukte, want niemand had de tijd of mogelijkheid om zo’n karretje eventjes op te halen. “Nou dan ga ik maar naar huis en bel de leverancier, haalt die um wel op,” besloot de dame.

Leek me een bijzonder puik idee.

Toen nog wel.

Twee uur later niet meer.

Whoeeeeeeeehoeeeeeeee, joelden de witte herders keihard maar zeker melodieus.

Dat doen ze vol overgave als ze een brandweerauto met toeters horen en die kwam onmiskenbaar langs ons huis geracet.

En nog één..
die had een leuk bootje bij zich.

En toen nog een ziekenauto.

OMG, het zal toch niet, dacht ik en tuurde vanuit onze tuin de landweg af.

Nou…. echt wel dus.

Er vond een algehele uitruk plaats, naar de plek des onheils van een paar uur geleden.

Dan ik ook maar, dacht ik toen, als zijnde kroongetuige.

Tja, Iemand had gebeld. Verlaten scootmobiel, dus de bijbehorende persoon moest wel in het water van een nabijgelegen sloot liggen.

Ik denk zelf bij verlaten auto’s, fietsen en scootmobielen altijd aan pech.

En bij ons op het boerenland is het ook mogelijk dat de gevlogene lekker meetuft op de trekker.

Maar die gedachtegang behoort nu voorgoed tot het verleden.

Zucht.

Bewaren

4 Reacties

  1. Maar het hád natuurlijk inderdaad wel foute boel geweest kunnen zijn! Volgende keer een briefje in de stoel vastmaken, of nog beter, zorgen dat ze niet verder rijdt dan haar batterij toestaat. Gelukkig dat je dan toch nog kon voorkomen dat men tevergeefs de omgeving op z’n kop zouden zetten, goed meegedacht toch?

    1. heel goed meegedacht! De batterij had kuren trouwens, maar los daarvan, de leverancier zou bordjes of stickers mee moeten leveren met teksten als. Pech, maar wordt aan gewerkt of, ben ff plassen, sta achter die boom, of zit lekker op de trekker, geen paniek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *