Bijeffect

Het is soms lastig om je in een ander te verplaatsen*.

De Tinnen man uit de Wizard of Oz vond ik bijvoorbeeld een enorme zeikerd met z’n geneuzel om olie en angst voor water. Hoezo stijf en stram en au en janken, toe ff, wees niet zo’n watje.

Je begrijpt, inmiddels heeft deze filmfiguur mijn volledige begrip en sympathie.

Nadat ik ergens in 2015 een hormoononderdrukkende pil voorgeschreven kreeg (tamoxifen) omdat de tumorsoort die ik ooit onderdak bood, wel pap van hormonen lustte, veranderde mijn gestel langzaam maar zeker in een niet scharnierend stijf geval met au en kneus en blessure en moe.

Gelukkig vond de oncoloog dat kwaliteit van leven heel belangrijk was voor een mens en kreeg ik een ander midel. Anastrozol, zelfde effect, andere route.

Nu na een maand of vier heb ik eindelijk het idee dat ik mijn leven terug krijg. Steeds soepeler, steeds minder blessures, lekker sporten, minder moe en hoeraaaahhhh, steeds meer zin en tijd voor klussen in en om het huis. Zelfs m’n keetjes doemen al ergens op aan de horizon.

Gebleven is de weerzin om naar een winkel te gaan.

Hoezo, heeft dat iets met het bovenstaande te maken dan?

Neu, maar het was toch handig als daar een pil voor was , eej.

Anyway, al klussend heb je wel eens wat nodig.

Zoals iets om de deur van een kas te sluiten en een handgreepje.

Nou, daar hebben we het volgende op gevonden.

(zie foto)

Lenige geest vind je ook niet?

Goh hé,  zou dat soms een bijeffect zijn…

 

*even serieus, er is niks mis met mijn empathisch vermogen, voor iedereen die met zijn lijf niet uit de voeten kan op lichamelijk of geestelijk vlak,  is dagelijks functioneren en optimistisch blijven een vorm van topsport.

Bewaren

14 Reacties

  1. Aha! Dus dat was er aan het handje… of aan het lijf beter gezegd. Ik miste al een tijd je creatieve uitspattingen. Fijn te horen dat je je weer beter en energieker voelt. Ik duim voor een stijgende lijn op dat gebied. Dit handgreepje is in ieder geval een mooi begin. Ik hoop alleen niet dat je de lepel met je lenige geest gebogen hebt. Dan zou ik me toch weer een beetje zorgen gaan maken ;)

    1. Ja joh en dat gemieperdepiep is ook niet iets waar je de hele tijd over wilt emmeren of lepelen zal ik maar zeggen. Ik heb goede moed dat dit een stabilisering is. Heel fijn. Haha, Mama Urigeller Muis, wie kent haar niet.

  2. Wauw, gaaf bij effect hoor, bijzonder ontwerp dat het vast óók goed doet als “haakje” voor de theedoek. met de bolle lepelkant naar boven zóu een mooi sluitend geheel maken maar ja…. zoek dan maar een goede bevestigingsmethode. Héél creatief gedaan.
    Fijn dat je weer wat goede moed hebt dat is zóveel prettige leven , mét of zonder Keetjes!

  3. Gniffelt tot twee keer toe om je omschrijving. Fijn mam. Werd verdeurie ook wel tijd dat er flink wat verbetering in kwam. Diep respect voor hoe je toch je dingen hebt gedaan mam.

    Kus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *