PING! als in omdenken

Gisteren reed ik langs de wonderschone stad Groningen waar men al sinds enige tijd doende is de rondweg rondom deze metropool te verfraaien en vooral vloeiend te maken, als in weinig stoplichten en vooral doorgaan, altijd maar doorgaan.

Hulde!

Momenteel ligt het accent op de afwerking van één en ander, waaronder het aanbrengen van scheidingsmuurtjes ter uhhh afscheiding.

Hoe dan ook.

Ik bekeek dat eens even, tijd genoeg als bijrijder en mijn oog viel op de lollige metalen frames die opgevuld gingen worden met steentjes.

Kreeg ik me toch een  PING- annex omdenkmomentje.

Hai

Moest ik snel even mee aan de slag.

Met de inzet van de herfst en het vallen van de bladeren komen ook de walnoten naar beneden. Muisman verzamelt ze elk jaar trouw, stopt de buit in doosjes en bakjes en daarna belandt de hele handel op de verwarming, zodat de boomvruchtjes kunnen drogen.  Een wankel gebeuren,  dat moest toch anders kunnen dacht ik jaar na jaar, na jaar……

Ping!!

Metalen frames, steentjes………   Zie je het voor je?

 

Ik verzamelde wat restjes gaas, een buisje en ijzerdraad en knutselde een langwerpige smalle bak die aan de verwarming kon hangen.

Nootjes erin, klaar en drogen maar.

En nou het mooiste!

Er kan nog meer bij (lalalalala)

Jouw beurt Muisman!

Bewaren

6 Reacties

    1. Ja hè, van de kneuter en de klus enzo. Ik zocht vandaag een foto van een kramsvogel die appeltjes at, had ik ooit gemaakt en volgens mij een blogje over gemaakt. Afijn, lees ik wat terug op Muis@work, nou toen dacht ik ook, erg veel ontwikkeling zit er bij mij ook niet in hahaha, echt allemaal dit soort gedoe. Ben ik eindelijk eens ergens constant in!

  1. Weet je, ik vind dit echt niet normaal zo slim gevonden. Hop, meneer muisman, aan den slag! Wat doen jullie trouwens met de nootjes? Zo opeten of in taarten en koeken verstoppen? En hoe gaat het met de woefjes en de kipjes?

    1. Vréselijk slim hè, eens hoor, dank voor de erkenning! Ja muisman zoekt trouw elke avond even onder de boom. De nootjes eten we vooral op, grote schaal tussen ons in , allebei een notenkraker en feest is het! Bakken doe ik niet zoveel. Dat komt omdat ik het zelf moet opeten, muisman is niet zo van de zoet en ik voel me dan verplicht om.. tja met alle gevolgen van dien. Met alle dieren gaat het goed! Behalve met de kip die aangevallen werd door een roofvogel, die kan het niet navertellen. Sinds die dag heeft de open kippenren een dak van net. Werkt prima!

  2. Ik ken een klein iemand die opa ehm muisman, heel graag helpt met die zoektocht. .zodra er een appel voorbij komt, zoekt dit niet nader te noemen persoon direct een emmer ..
    Maar even zo goed, wat een machtig mooi idee en uitwerking. Fantiestas

    1. Ach ja, dat bepaalde meisje daar dacht ik steeds aan toen ik gisteren alle appels opraapte <3 omdat een ander bepaald persoon nog even wil maaien.... Ik hoop dat het notenseizoen nog even doorgaat en anders koop ik gewoon wat zakjes bij medewalnootboomeigenaars en strooi ze leeg op het gras haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *