Opleuken

We hebben wat achterstallig onderhoud aan het huis.

Kozijntjes die iets meer aandacht nodig hebben dan normaal gesproken. Een plekje in het hout dat meer meegeeft dan je gewend bent. Je kent het wel.

Niet?

Houden zo.

We zijn hier van de club van realisten.

Als je de tijd van het jaar met bijbehorend weertype, hoeveelheid daglicht en nog wat variabelen bij elkaar optelt krijg je als uitkomst; niet meer aan beginnen.

Daarom schermden we de kozijnen af en wachten op het nieuwe jaar, iets met frisse moed enzo.

Voor het kozijn van de slaapkamer zit nu een zwarte plaat. Niet erg, want slapen in het donker is één van mijn favo bezigheden. Aan de buitenkant leek het echter wel een beetje saai.

Daar heb ik het volgende op gevonden. Gewoon voor de pretentieloze leuk. Net echt en heel gezellig. Dat vond Lotus ook, die kwam er tijdens het kwasten ff bij zitten… op het plankje met verf.

Hij is fijn.  Nou heeft ze een oranje staart.

Nu maar hopen dat het niet gaat regenen vannacht….

Bewaren

10 Reacties

 1. Gewoon zo laten, toen men vroeger belasting moest betalen voor een raam ( ssstt, breng Rutte nou niet op een idee) werden ze dicht gemetseld, dit is véél mooier, zó leuk! lekker zo laten , mocht Rutte dit logje per ongeluk vinden zit jij goed.

  1. huh? Belasting voor een raam? Wanneer was dat ? Dichtmetselen? Nou breng MIJ niet op ideeën want wat dichtgemetseld zit rot niet! Geen zorgen hoor, ik houd me in.

   1. Uw wens is mijn bevel ( om een beetje in de sfeer van de tijd te blijven)
    1. Belasting op deuren en vensters was ooit een vorm van onroerend goed belasting, een directe belasting ingevoerd omdat het verhogen van de inkomstenbelasting niet in goede aarde zou vallen en deze vorm van belastingheffing vrij gemakkelijk was te heffen en te controleren. In Nederland trad de belasting op deuren en vensters op 1 januari 1812 in werking, na de val van de onafhankelijkheid. Napoleon veroverde grote delen van Europa en het Franse belastingstelsel werd ook in Nederland ingevoerd (de belasting op deuren en vensters werd ingevoerd “bij Keizerlijk Decreet van 21 oktober 1811”

     1. grappig hé, hier in de randstad zie je nog vrij veel grote herenhuizen waarin duidelijk te zien is dat er ooit ergens een raam “dat gemist kon worden” met stenen is dichtgemetseld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *