Playmobil

Ik kom om in de Playmobil.

Beetje mijn eigen schuld  trouwens.

Rondspeurend om te voorzien in het vermaak van de kleinkinderen, kocht ik links en rechts hele kuddes van het plastic spul, rond thema’s als het vliegveld, het ziekenhuis, de boerderij, kamperen en weet ik veel wat niet meer, op marktplaats.

“Overdrijf je niet een beetje?” vroeg Muisman voorzichtig.

Nou, dat leek mij toen een ontzettend overdreven vraag, maar inmiddels niet meer.

Ik zit hier namelijk al dagen te spelen, herstel te ploeteren om alle losse playdingetjes weer tot één geheel te maken.

Je moet weten, elke thema wordt tot in detail uitgewerkt en is volledig uit elkaar te halen. Laat dat laatste nou op de een of andere manier de favo bezigheid te zijn van mijn nageslacht. Een demontagebedrijf is er niks bij.  Wat overbleef was een grote wasmand met Playmobilzooi.

Vooropgesteld, mijn kleinkinderen treft natuurlijk geen blaam.

Het is de schuld van de producent!

Waarom wordt een thema zo absurd ver uitgewerkt zou ik willen vragen.

Zoek zelf die inieminie kopjes, bordjes, lepeltjes, vorkjes, mesjes, servetjes, fruitjes, kurkentrekkertjes, bakblikjes, ovenwantjes, diertjes, bloemblaadjes, stofzuigerslangetjes,  brandblussertjes, koffertjes met inhoud, koffertjes zonder inhoud, pollepeltjes, boekjes, kledingstukjes, kapsels, tandenborsteltjes, hoofdverbandjes, spalkjes, stethoscoopjes, accuutjes, auto-onderdelen, gereedschapjes en duizend en één andere onderdeeltjes bij elkaar zou ik willen zeggen, dan ontwerp je in het vervolg wel iets anders.

Momenteel probeer ik een appelboom te reconstrueren.

Bizar die hoeveelheid takken en bladeren. Laten we de container losse gifgroene appeltjes nog buiten beschouwing.

Denk dat ik er een struik van maak.

Hai.

Krijg er hoofdpijn van.

Is er een dokter in de zaal?

Bewaren

6 Reacties

    1. :-) Dat valt wel mee, al is het wel errug voorgeprogrammeerd. Maar er wordt rustig geopereerd met mes en vork hoor, dus wat dat aangaat!

  1. Wauw, alles in een wasmand, op 1 locatie! Hoe praktisch! Ik heb tijdens het stofzuigen altijd mijn “ik buk niet voor Playmobilonderdelen en Lego”-T shirt aan. Goed idee Marian, ik denk dat ik maar es mijn wasmand ga leeg kieperen, vieze kleding op de grond doet ook niet zo’n pijn als je erop staat met je blote voeten!

    1. ja maar ik ga net over van wasmand naar laatjes of zoiets hoor, wacht even hoe dat bevalt voor je je hele huishouden uhhh wasmand op de kop gooit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *