Gedragen door iets hogers

Kabouterkleinzoon van 5 zit op een christelijke school.

Goed onderwijs heeft soms een prijs, de school werd gekozen met rede.

Voor de atheïst die ik ben is dit een behoorlijke oefening in verdraagzaamheid. Je kunt niet een kind naar school sturen met de boodschap, ga iets leren en vervolgens roepen dat er in het gebouw ook dingen verkondigd worden waar niet iedereen hetzelfde over denkt.

Ik lijd in stilte.

De info over Jezus en zijn avonturen gaat er bij kleinzoon in als Gods woord in een ouderling.

Met glanzende ogen komt kabouterman uit de Paasviering en heerlijk hyperdepieper scandeert hij thuis, in de privacy van het toilet, uit volle borst de naam van zijn held alsof hij in de voorhoede van een protestmars loopt.

Bij de thee vraagt hij of ik Jezus ken en of ik in hem geloof. “Het lijkt me een aardige man,” antwoord ik diplomatiek, “maar wat vind jij leuk aan hem?”

Daar hoeft het menneke niet lang over na te denken. “Jezus helpt de mensen,” zegt hij blij, “dat vind ik fijn.”

Helder.

Ik vermoed dat deze (tijdelijke) scholing in het geloof, dit gevoelige en fantasierijke kind nog ver gaat brengen. Zijn inzet is ontroerend ontwapenend.

“Weet je oma, ik ben met zwemmen aan het oefenen om over water te lopen. Het gaat al hartstikke goed. Als je weer mee gaat laat ik het je zien.”

Donders  man.

Dat kon er maar eentje heb ik ooit begrepen.

Ik zie een grootse toekomst.

4 Reacties

  1. Whahahahaha, kijk dáárom geef ik het gewoon nooit op en kijk tóch altijd weer regelmatig even om een hoekje of je misschien weer héél toevallig één van je geweldige verhaaltjes hebt geschreven.
    Dit is wel metéén waarom ik “gelovigen”zo verschrikkelijk vindt, zelf geloven…..? prima, maar hou het voor jezelf en blijf van die schattige kindertjes áf.
    Gewoon indoctrinatie van een onschuldig kind dat je óók sprookjes voorleest maar er dan wél bij verteld dat het maar een verhaaltje is. Wat is er op tegen te vertellen dat de bijbel óók een sprookjesboek is, uiteindelijk kun je uit de meeste sprookjes dezelfde normen en waarden halen.

    1. :-) Je bent een supervolhardend wezen! Tja daar zeg je wat, maar die zendingsdrang daar kan zo’n instituut geen weerstand tegen bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *