Sterk staaltje

Op een wonSjeffie 01derlijke dag, toen de vloeren in het oude muizenhuis nog van hout waren en er zowel op als onder het loopoppervlak zich een muizenparadijs bevond, liep er een kleine verdwaalde onnozelaar over de keukenvloer, terwijl hij eigenlijk onder de planken thuishoorde.

Ik hield mijn hart vast, want voor het fornuis lag op zijn dooie gemak onze grote grijze – sucker voor chocomel maar verder niet al te slimme en moge hij rusten in vrede- katerman Sjeffie, een beetje te suffen.

De verstekeling, die mij al vrij snel had gespot, zette het op een lopen, dook in Sjeffies vacht en kroop er, twee seconden later, aan de andere kant weer uit en verdween pijlsnel tussen een spleet in de vloer……

Ik stond erbij anders had ik het niet geloofd; er was een muis gewoon onder de buik van onze kat doorgelopen. Sterk staaltje maar echt gebeurd.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *