Frontaaltje twee, al dan niet met spin

Zonnestralen. Priceless. Ziet de wereld er meteen heel anders uit.

Blijft opletten natuurlijk. Heel onze tuin hangt vol met immens grote spinnen. Herfstbodes. Ze hebben zich precies daar genesteld waar ik loop. Dat kun je ze niet kwalijk nemen, want ik beweeg me overal en nergens.

Soms knettert het zachtjes bij m’n oor. Webdraden. Shit, weer niet opgelet!

Negen van de tien keer hangt er dan ergens zo’n achtpoter in mijn haar of aan m’n vest. Rustig check ik één en ander. Laatst landde er eentje op het glas van de leesbril. Dat hulpmiddel zat op mijn neus. In een reflex gooide ik het montuur van me af. Helemaal spinangstvrij ben ik nog niet bleek toen. Bril bleef heel. Maar ik kom van ver mind you. Nog niet zo lang geleden zou een dergelijk voorval aanleiding zijn geweest voor een hysterische regendans met dito gekrijs.

Anyway, vandaag lekker gewerkt aan Keetje. Nog een paar dingen en dan is ze buiten helemaal af. Leuk man. Foto’s maken is lastig. Keetje staat een beetje donker, veel tegenlicht, details zijn nauwelijks te zien. Is de verrassing des te groter straks zullen we maar zeggen..

De voorkant werd afgewerkt en de achterkant kreeg een accentje van gehalveerde pootjes, de bovenkant en onderkant wat afgerond. Dezelfde ornamentjes zitten ook bij de deur, zij het iets ingekort.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Reacties

  1. Zelf in onze minituin hebben de spinnen het nu voor het zeggen en heb ik dagelijks vergelijkbare taferelen, alleen loop ik meestal zonder brik buiten.
    Scheelt een hoop in de herkenbaarheid van dit soort griezels. Ik hield die ornamentjes aanvankelijk voor gehalveerde kaarskandelaars , blijken het ordinaire poten te zijn;-) Keetje wordt een juweeltje hoor! Erg leuk om haar weer eens te zien.

    1. had je je bril ook niet op toen je naar de ornamentjes keek zeker. Hoezo ordinair, als je geen poot hebt om op te staan piep je wel anders. ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *