Wat zou je missen?

“Wat zou je het meest missen als je dood was?” hoorde ik iemand vragen.

Huh? Missen? Nee joh, dat is dan tenminste nog iets aan het dood zijn, in ieder geval niks meer weten of voelen.  Gewoon weg, als in opgehouden te bestaan.

Het concept, al dan niet dolende ziel, wens ik niet te omhelzen.  Pakt de omgeving na jouw overlijden de draad weer op, moet je als geest op het nachtkastje lijdzaam toezien hoe je geliefde nieuw geluk gevonden heeft. Fijn hoor, daar niet van, maar om er nou getuige van te zijn.

Of je wordt opgejaagd door een medium dat jouw initialen zit te blaten. “ik krijg een M door , kan dat? Een M, misschien wel twee! Zegt jullie dat wat? Jaaah, roepen alle bloglezers in koor, dat is Mama Muis.  “Even wachten,” fluistert het medium en kijkt ingespannen, “ik krijg een boodschap door. Gooi je afwaswater niet door de gootsteen, maar gebruik het als spoelwater voor het toilet.” Waarna iedereen in huilen uitbarst en elkaar omhelst. Ja, dat kan niet missen, echt Mama Muis, geen spat veranderd!

Nee, ik ga voor de out is exit variant.

De vraagsteller bedoelde vast, waarom vind je het erg om dood te gaan. Daar weet ik wel een antwoord op. Dat je niet meer mee mag doen.  En àls ik me soms realiseer dat ik ooit een keer niet meer mee mag spelen, voelt het bijna als niet leefbaar. Net als met gelukkig zijn. Soms wil je geluk zo graag vasthouden, dat je er gewoon ongelukkig van wordt.

Pfff

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *