Van boven naar beneden

Keetje moet een nieuw kleedje. Vandaag schroefde ik de onderkant van haar jurkje los.

Nouja, schroeven. Alles bleef tot nu toe hangen door de metalen pennetjes, maar het hout was zo zacht en rot dat ik ook met een klein rukje een heel eind kwam.

De sloop was bedoeld om ruimte te krijgen aan de voorkant waar een vloerbalk verstevigd moet worden. Het hout daar is behoorlijk aangetast door lekwater uit de kacheldoorvoer waar geen kacheltje meer onder stond. Elke regendruppel die de kans kreeg ging natuurlijk even binnen loeren. Kan je je ook wel weer iets bij voorstellen eej.

daklijst-los1Anyway, denkend aan al die ongewenste intimiteiten besloot ik van het plan van aanpak aan te passen en me voorlopig niet te richten op de vloer maar op het dak.

Hoe het precies wordt laat ik binnenkort even zien,  maar om de vorm van het dak te kunnen namaken heb ik een aluminium daklijst losgeschroefd. Ik ga met het ding als mal, een aantal ribben zagen die op het bestaande constructie worden geplaatst. Zo blijft het mooie plafonnetje aan de binnenkant bewaard. Tussen de ribben komt een isolatielaag en op de ribben platen hout met daarna weer een afdeklaag.

Fingers crossed dat het dakleer een beetje soepeltjes loslaat tzt.

keetje-zijkant1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *