Verder met de ribbetjes


Keetje krijgt wat van haar blauwe kapje. Het is zóóó niet 2013, zegt ze, dus of ik de vaart er een beetje in wil houden.

Ndakbouwen-ribbenou dat moest dan maar, dus gewapend met een spiksplinternieuwe schuurband ging ik de versgezaagde dakribben te lijf. Beetje gelijkvormig maken, daarna de uiteindes op dezelfde lengte afzagen, losschroeven van elkaar en hop, het dak op.

Yeah right! Zo snel ging het ook weer niet hoor, maar de ribben aan de voor en achterkant, zitten vast. Van voren maakte ik het dakje wat korter, dat hout was zo verschrikkelijk slecht, daar viel niks meer aan te bevestigen. Het achtereind had nog grip genoeg.

Boel gesleep met de keukentrap trouwens en natuurlijk komt daar het moment, dat je staande aan de ene kant, je gereedschap nog op de andere kant van het dak ziet liggen. Lekker handig.

Afijn, toen ging het miezeren, maar om te laten zien wat m’n bedoeling is, even een foto met de overige ribben er los op. Voor ik ze de volgende keer vastzet ga ik nog een enorm ingewikkelde rekensom maken; 4 meter 33 gedeeld door 5 en dan heb je de afstand die ze van elkaar moeten krijgen. Ik ga het blauwe regenkapje weer plaatsen en dan m’n telraam pakken. Wordt vervolgd.

dak-bouwen-ribben-2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *