Isoleren van Keetjes achterkant

Keetje moet er wat laagjes bij. Dat groeiproces verloopt langzaam omdat ik de juiste advertentie nog niet tegengekomen ben. Eentje als; ik woon niet zo ver bij je vandaan, heb nog een lading gebruikt isolatiemateriaal liggen voor een zacht prijsje, kom je het halen? Maar we blijven speuren.

Zo kwam ik een heel leuk hardhouten raampje tegen, op steenworp afstand, gratis en de voor niets, maar wel enkel glas. Geeft niks, dat gaan we tzt wel vervangen.

zijraam-linkskleinNu zitten alle kozijntjes in da house (met uitzondering van het mini – ook gratis – wc raampje. nou ik er over nadenk) en kan de buitenkant aangekleed worden. Niet zoals deze foto van het laatst geplaatste raampje, dit feestgebeuren moet de regen wat buiten houden.

Om toch een beginnetje te maken met de buitenkant, zocht ik de laatste isolatieplaten die we rijk waren bij elkaar. Ze lagen ooit onder iemands zwembad en nu al een tijdje her en der rond het huis. Na het timmeren van een raamwerkje, het hergebruiken van een lapje lood onder het raam en wat precisiesnijden zat Keetjes achterkant er in.

Tijd voor wat bekleding met hout. Nou heb ik vloerdelen gekregen van vrienden. Ze komen geloof ik uit een klooster en lagen al heel lang in opslag. Behalve vies zijn ze ook lastig in elkaar te zetten door keiharde lak vermengd met vuil langs de randen.

Nou wordt het manueel verwijderen van één en ander een monnikenwerkje waar ik niet echt op zit te wachten en daarom ga ik ze nu eerst stuk voor stuk over de zaagtafel halen. De zaag glijdt langs het hout, zo afgesteld dat alleen de onrechtmatigheden weggeschraapt worden. Maar vandaag niet meer hoor. Met het dalen van de zon, zakte ook de temperatuur en daarmee mijn motivatie om verder te gaan. Binnenkort meer.

collage-isoleren-achterkantklein

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *