Zijkantje in progress

Een beetje van Kaatje en een beetje van mezelf, zo kun je dit zijwandje wel typeren. Na nog een stuk balk vervangen te hebben en de sloop van een watergootje langs de dakrand, werd het tijd om het wonderschone, op marktplaats gescoorde, hardhouten raamkozijn te plaatsen.

Het houtwerk aan weerskanten kon blijven staan, dus moest er in het midden alleen nog iets zinvols getimmerd worden. Toen kwam er een hergebruikt balkje hier, stukje Kaatjessloophout daar en vervolgens was het tillen maar!

Nog spannend, want ik had een rechthoek gemaakt waar het ding precies in moest passen. Zou jammer zijn als dat plan ging mislukken. Niet voor het aanpassen, maar vanwege de krengige zwaarte. Anyway, om een lang verhaal kort te maken, het kozijn paste precies.

Er zaten wel wat conflicterende haakse hoeken in het geheel (niet mijn schuld hoor, mind you) maar met het kiezen van een gulden middenweg, ziet het er nu heel aardig uit als je het mij vraagt. Nou kan er dus al een groot stuk zijkant dichtgemaakt worden met schrootjes . Isoleren doe ik later.

zijkant-met-raam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *