Gaatje in de regen

Het bestuderen van buienradar en een overbodige blik naar buiten, of andersom daar wil ik af zijn, leerde dat het leidmotief regen zou worden deze dag.

Muisman en ik grepen onszelf bij de lurven en vroegen de hapsnavels of ze genegen waren ons uit te laten. Dit in het kader van je moet toch, dus waarom er tegenaan gaan hangen. Doorzetten en het vooruitzicht op een tweede ronde koffie inclusief tweede ontbijt of vroege lunch, je moet goed eten heb ik altijd geleerd, zou ons er wel doorheen helpen.

We bestegen onze vouwfietsjes en reden met elk een hapsnavel naast ons, wind mee over het platte Groninger land. Een enkel maïsveld dat nog niet gerooid was gaf tijdelijk verlichting, vooral op de terugweg, met wind tegen. Ik geloof dat niemand van ons vieren echt de lol van het gebeuren inzag, maar een uur later konden we doorweekt en tevreden vaststellen dat dit moetje er voor vandaag opzat.

Ik installeerde me lekker op de bank met als doel er de rest van de dag niet meer af te komen. Dat voornemen slaagde redelijk, pas na een paar uur schrijven en wat pielen op de diverse sociale media, rukte ik me los van mijn beeldschermpje en zag dat het buiten droog was, sterker nog, de zon scheen. Verdeurie, nou moest ik nog aan de slag ook, dat hadden we niet afgesproken!

Anyway, om een lang verhaal kort te maken. Heel veel tijd om aan de bak te gaan kreeg ik niet, want de hemel trok al snel weer dicht en liet als voorbode vast wat sputterspetjes los. Desondanks lukte het om een deel van Kaatje te behangen met wat mooie schrootdeeltjes. Toch leuk.

zijkantbekleden1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *