Kip op tournee

In het kader van  “wie wil er nou niet wat van de wereld zien” heeft het kippenhok een paar wielen én twee handvatten zodat je als een dolle rond kunt rennen over het grasveld op zoek naar een geschikte kampeerplek voor de dames Leg. Leg is hun achternaam, hoe ze van voren heten weet ik nog niet. Ze heten Leg en niet van de Leg, want dat is vragen om moeilijkheden.

Maar goed, je kunt dus rijden met het hok. Nog geen sinecure, want ik heb er zo links en rechts inmiddels de nodige kilootjes hout aangetimmerd. Hebben we het nog niet eens over de kuilen en andere obstakels die je tegen kunt komen. Het moet gezegd, je ziet geen bal van de af te leggen route en nog een ander puntje; het hout naast de wielen moet nog ff afgetopt anders ploeg je al rijdende het hele veld om. Je begrijpt, het is nog niet zo makkelijk een uitdaging.

Anyway, op een sluitinkje na is inmiddels het hele hok aan de buitenkant gereed. Nu nog even een verfje en binnenin een trendy interieur met inspirerend feng shui loungegedeelte voor het eieren leggen en een stok om op te slapen. Nou heb ik begrepen dat kippen uit de legbusiness geen flauw benul hebben van stokken waar je op kunt gaan zitten, laat staan op slapen, dus mogelijk moeten we ze dat nog even leren.

Voordoen lijkt me geen optie gezien de beschikbare ruimte, maar even een handje helpen wel. Ook zo onder de indruk trouwens van de mooie afdeklijst voor een lekvrij vertoeven? Ja hè, heeft een keetje geheel vrijwillig beschikbaar gesteld. Meiden voor meiden eej!kippenhok4

6 Reacties

  1. Een geweldig leuk kippenhok en nog verhuisbaar ook. Kan zelfs als een caravannetje achter de auto. Ik heb zelf ook kippen gehad vroeger; was ontzettend leuk. Je zult er vast plezier mee hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *