Afsluiten

Ik sluit wel eens wat af.  De voordeur bijvoorbeeld, of een hypotheek, het water op de buitenkraan als er harde vorst verwacht wordt en sinds kort een kippenhok. Elke avond, om ongewenste indringers buiten te houden.

Wanneer de poort gesloten is, volgt een snelle blik in het hok zelf via een deurtje aan de achterkant. Gewapend met een lampje tel ik de kammetjes die op verschillende plaatsen uit een compact verenpakket omhoog steken. Het zijn er vier. Vier is goed.

Vandaag kregen Kipstra en co een groter stuk grond tot hun beschikking, de hele moestuin om precies te zijn. Kunnen ze verder spitten. Ik harkte alvast de met kippenklauwen bewerkte grond verder los en ving wat onkruid. Nog een lastige klus aangezien de dames de link tussen mijn tuinwerkzaamheden en een wormenmaal al snel doorkregen. De gretigheid won het van de angst en wonder boven wonder werd er geen kippenkopje geplet onder m’n harkje.

De zon scheen vriendelijk en gaf de dag een feestelijk tintje. Ik dacht aan 2014, het k*tjaar dat in mijn beleving vandaag pas echt stopte met het afronden van de revalidatiesportsessies. De kanker voorbij. Diagnose, behandeling en genoeg herstel om weer vooruit te kunnen.  Zo sloot ik alweer wat af. Zei ik al hè, dat ik dat wel eens deed.

samen-tuinieren

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *