Luiken

Nu ik niet meer structureel naar Groningen hoef te karren voor de sportssss , heb ik voor m’n gevoel opeens oneindig veel tijd tot mijn beschikking en loop ik met een gelukzalige grijns op m’n smoel door het huis.

Niks fijner dan die eerste dagen van, hééé ik hoef niks nada noppes, ik ga (heel even) alleen maar doen waar ik zelf zin aan heb.

Waar heb je dan zoal zin aan mevrouw Muis, hoor ik u vragen.

Nou dat is even gecompliceerd als simpel, ik heb zin aan klooien en klussen op de vierkante meter. Dat simpele hoef ik niet uit te leggen. Das gewoon thuis bij Muis. Lastiger wordt het met het klooien en klussen, want waar te beginnen. Om een uitgebreid verhaal toe te spitsen, ik begon in de achterkamer.

Nadat ik ooit in een vlaag van –gordijnen zijn ruk- alle raamdecoratie van de muur had gehaald, bleef ik me vooral ’s avonds , zittend in een verlicht aquarium, afvragen of dat wel een verstandige move was geweest. En als ik me het niet afvroeg, deed Muisman het wel. Nou is het hier niet de Kalverstraat, maar toch…

Afijn, het nieuwe toverwoord werd “luiken”

Na een intensieve speurtocht op Marktplaats vroeg ik me af waarom ik m’n broodwinning niet in de houten shutter business had gezocht,  die dingen kosten namelijk een klein fortuin. De mooie dan hè, die Franserige enzo. Ik nam een optie op een set van twee en als boetedoening maakte ik zelf een setje voor het kleine zijraam. Van sloophout en gekleurd met Annie Sloans kalkverf, lijkt het of ze er al jaaaaaaaren hangen.

Om de schuld helemaal te levelen knutsel ik nog even door aan een setje voor de slaapkamer, ze worden wat smaller en vierdelig. Denk dat daarna de -niks, nada, noppes- fase wel weer passé is als ik m’n agenda zo bekijk.

luiken

 

 

 

2 Reacties

  1. Houdt óók nog lekker de warmte binnenshuis weet ik uit ervaring.
    We hebben al jaren luiken , je kunt ze zelfs al eens gezien hebben in een logje….ooit!
    ook helemaal zelf geknutseld in 24 delen!

    1. Klinkt goed Riet, het zal de warmte ook wel aardig buiten houden op zn tijd. En dat in elkaar zetten… voor geroutineerde puzzelaars als jullie is dat kattenpies lijkt me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *