In het kwadraat

Wat een vreselijk leven heb ik toch. Altijd Griekse yoghurt als toetje omdat de peperplantjes zo fijn in de omhullende plastic beker kunnen opgroeien tot zelfstandigheid. Druiven eten tot ze je de neus uit komen, want van de verpakking kun je zulke leuke kweekkasjes maken. Waar heb ik dat toch aan verdiend.

Aan mezelf natuurlijk en dat kom nu nooit meer goed ook. Van Muisman kreeg ik namelijk een helemaal te leuk boek op mijn verjaardag, met de titel  Overleven op je eigen km2. Het gaat over duurzaam en zelfvoorzienend leven en staat boordevol goede ideeën voor in en om het huis (ik schat zo’n 1000 bij 1000 meter). Geïnspireerd door al die mogelijkheden en het mooie paasweer belandde ik al snel in de tuin (die is kleiner hoor, zo’n 1700 m2).

Eerst maar eens de puinhoop van de teloor gegane kas opgeruimd, daarna een klein liggend kastje getimmerd van wat oude (keet)raampjes en de kleine kweekbak. Voor de grote kweekbak maakte ik een gazen deksel om het wildpoepen van onze katten aan banden te leggen. Het schorriemorrie denkt kennelijk dat ik voor hun plezier de grond los werk. Met dit ijzeren raamwerk vergaat ze de lol wel. HA! Links en rechts van de de bakken wordt dan de bodem nog bedekt met bloemen waar de bijen errug blij van gaan worden, wat ik je brom.

Ondertussen staat binnenshuis (in die druivenbakjes), allerlei zaaigoed zichzelf binnenste buiten te keren om te verworden tot prachtige plantjes waar ik dan tzt de vruchten weer van moet plukken. Werkelijk, wat een vreselijk leven heb ik toch.

kasjes

4 Reacties

  1. Een allerverschrikkelijkst leven. Eigenlijk wilde ik ook zo iets, maar ik weet niet of ik dat wel aan kan en ik heb niet zo veel grond als jij en ik ben al zo vreselijk oud. Je zult zien dat het onmiddellijk in mijn rug schiet, hoewel… wat maakt het uit, want mijn man wil toch niet op vakantie, oooooooo eigenlijk heb ik ook een nóg vreselijker leven….het kan altijd erger, is in onze familie een lijfspreuk.
    Sterkte Marian!

  2. Heerlijk he, zo’n vreselijk leven!? :-) Wij hebben een moestuintje bij een ander huis, zie link, en een kruidenblokje bij ons woonhuis. Onze katten vinden dat ook wel erg lekker, dachten dat het een kattenbak was. Geen gaas voor handen dus wat latjes eroverheen gelegd. Helpt ook. Wat zijn dat voor druivenverpakkingen? (Spaar ook alles waar iets in kan groeien!)

    1. Ha Margo, Jullie hebben daar een mooie stek zag ik al eens op ik denk FB of was het een ander kanaal. Maar ik zal zeker nu en dan op het blog loeren de komende tuintijd. Anyway. Ja bij jou is het ook kommer en kwel dat snap ik wel! Latjes kan en ik heb ook wel eens een hele lading satéprikkers gebruikt. Werkt ook. De druiven zitten in zo’n plastic doosje met deksel die je kunt dichtdrukken op de hoeken. Het voordeel is dat het vocht er beter in blijft hangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *