Wat zeg je?

Het is echt zo, ik kan niet anders zeggen. Kippen zijn er als de kippen bij. Of je nou ergens met een schoffel bezig bent of even op de grond een kopje koffie drinkt, van der Hen en Co weten niet hoe snel ze met hun snavel vooraan moeten staan.

Dat gezegde snijdt dus hout, sterker nog, ik had het zelf kunnen bedenken. Heb ik nog wel een ander dingetje waar ik me minder in kan vinden. De zogenaamde kippigheid. Waar komt dat vandaan! Mijn kippen zijn heel niet kippig. Elk piertje hoe pierig ook pikken ze sneller dan het licht onder m’n harkje vandaan.

En over pierig gesproken. Iemand die een halve nacht heeft gepierewaaid doorgehaald  en weer vroeg uit de veren moet, ziet er dan in de volksmond pierig uit. Wie bedenkt zoiets nou. De pieren die bij mij voorbij komen zijn voornamelijk blozend rood, een enkele daargelaten, maar die is dan meestal op sterven na dood. Ja zo kan iedereen wel pierig wezen.

En alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is, lig ik tijdens het tuinieren de hele tijd in een soort ethische spagaat omdat ik al wroetend in de grond heel veel pieren zie, waar mijn heel niet kippige kippen hun snavels bij af zouden likken. Maar dan komt het op geven aan en voel ik me zo’n beul.

Dacht je trouwens dat alleen zeepieren kunnen pierewaaien? Ja had je gedroomd. Internet hè, geen kippetje hoeft meer onwetend te zijn.

kippetjes

4 Reacties

  1. Gewoon niét “je gereedschap” aan de kippen voeren, pieren zijn té nuttig om de grond om te woelen …… laat die kipjes maar zélf hun maaltje bij elkaar scharrelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *