Dream on

Het blijft me verbazen hoe gedetailleerd je kunt dromen. Het ging over een woord dat ik had bedacht om een soort van leuning te beschrijven.

Dat woord had met m’n keetjesbouwerij te maken, want ik had net een bijzonder ingenieuze constructie getimmerd. Man wat was ik toch handig met die apparaten hè. Frezen zonder grote vreze en heel geen Franse slag.

Anyway dit terzijde, het ging om de leuning en dat woord. Bestaat het echt vroeg ik mij af , ik googelde en ja hoor daar stond het zwart op wit met uitleg en al. Wat bijzonder, droomde ik verheugd, nou weet ik zomaar een woord te bedenken waarvan ik de betekenis eigenlijk niet wist, maar ik paste het wel heel adequaat toe.

Ik was behoorlijk met mezelf ingenomen. Wat heeft een mens toch een boel luikjes in z’n hoofd die zomaar open poppen als dat nodig is! Daar moet ik straks als ik wakker word even een mooi blogje over schrijven.

Na vele omzwervingen en ongetwijfeld nog meer inzichten werd ik inderdaad wakker, maar wist het woord niet meer, ondanks dat ik een soort van ezelsbruggetje had bedacht.

Bummer!

lettermanjan2jpg

Dit is Letterman Jan, die droomt ook wel eens van woordjes.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *