Hot!

Het komt mij voor dat m’n Pink ribbonwedstrijddebuut, lees de 10 km recreantenloop, van zondag 7 juni aanstaande gecanceld moet worden.

De hoe-wordt-het-weer-site kwam met alarmerend nieuws. Er stond… blablabla jadajadajada en dat het vanaf donderdag geleidelijk aan warmer zal worden in Nederland, met temperaturen tot 25 graden. Ook vrijdag houdt het warme weer naar verwachting aan en in het weekeinde kan zelfs sprake zijn van enkele tropische dagen met temperaturen tot 30 graden.

WTF??!!

Yo, zie je het voor je? Ik wel. Sinds ik hormoononderdrukkers slik kan ik mijn warmte bij inspanning nog slechter kwijt dan “vroeger”. En toen was ik er ook al geen ster in. Tegenwoordig trek ik na 1 kilometer m’n jasje uit, nog een kilometer verder het shirt en daarna loop ik in een soort sportbh verder. Muisman begrijpt er niks van. “Het is iets van 9 graden joh,” roept hij lachend en bij het uitlopen bezorgd “koel je niet teveel af?” Nou, ik zou het liefst in een ijsbad springen.

Anyway, in dit kader lijkt het me niet fijn om met tropische temperaturen rond te gaan rennen. Het is ook niet zo dat ik iets moet bewijzen. De 10 kilometer die op het programma staat heb ik de afgelopen maand al een aantal keren gelopen. Kan dus zijn dat de Ladiesrun het met een deelnemer minder moet doen. Zeg ik nu hè, misschien bedenk ik me nog. Kan hoor. Niks zo veranderlijk als een mensch en ik heb verdeurie al zo’n lollig shirt.

Onderstaand het Runkeeper (een appje dat alle sportactiviteiten klokt) overzicht van de afgelopen maand, zonder het loopje van vandaag, maar toch. Goed bezig eej!

runkeeper

4 Reacties

  1. Nee, als het zo heet gaat worden, moet je het zeker niet doen. Meestal is die plotse warmte hier van het vettige soppige soort. Ik vind tien kilometer in doorlooppas al erg netjes trouwens, dus mijn bewondering heb je sowieso.

    1. Nee, dat denk ik ook niet. En in de stad blijft de warmte ook zo tussen de huizen hangen. Ik zoek me fijn een andere loop uit. Er zijn er zoveel, je kunt bijna elke dag wel ergens aan de bak ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *