Vierkantjes en nog eens vierkantjes

Met gevaar voor eigen leven dook ik de houtopslag in, waar, je zou het niet zeggen gezien de benaming van het pand, een heleboel wandtegeltjes lagen opgeslagen.

Na het kappen van de weelderig naar binnen groeiende Hedera aka klimop – het leek verdeurie wel een jungle daarbinnen – kwamen ze tevoorschijn, glanzend en wel. Ik zocht de mooiste uit en tegelde heel de keuken van Kaatje vol vierkantjes.

Geloof me, ik deed mijn uiterste best om ze recht te hangen, om er vervolgens achter te komen dat de matjes van 3 bij 4 tegeltjes zelf redelijk ongelijkmatig in de tegeltjesfabriek aan elkaar waren geplakseld. Daar sta je dan met je goeie gedrag.

Anyway, maakt ook niet uit. Wie ligt er wakker van zo’n kleine ongelijkmatigheid. Ik niet, sterker nog, het verhoogt de landelijke uitstraling van dit huisje op wielen. Kom daar maar eens om in zo’n strakke, ik zeg maar wat, sleurhut anno 2000 en-nog-wat.

Met wat overgebleven lijm rende ik naar Keetje om daar ook nog wat hiaatjes te dichten. Ik ben daar nog niet helemaal klaar maar ook dat wasruimtetje begint erop te lijken!

tegeltjes

8 Reacties

 1. Zit ik net effe lekker uit te rusten, komen de tegeltjes langs.. Dat jij nog kunt werken met dit weer is me een raadsel. Of wilden de tegeltjes geplakt, nu nu nu ?

  1. Je gelooft het niet, maar juist een mooi klusje voor deze dag. Niks geen zwaars een beetje passen en meten, wat afsnijden en vergeet niet… Kaatje heeft een geïsoleerd dakje he, dat scheelt toch.

   1. Het is grappig, tegeltjes maken het meteen een echt mini-keukentje.
    Is het dak zo goed geïsoleerd, dat het graden scheelt?
    In de carport/garage (plat dak) waar ik speel is het door de juiste isolatie ook redelijk van temperatuur. Maar nu wordt er niet gespeeld, om 3 uur is het daar niet uit te houden met een buiten temperatuur van 26 graden.
    Worden het witte of licht grijze voegen?

    1. Ik denk dat de ligging van Kaatje ook wel wat doet, niet continue volle zon, maar ik vind wel dat een beetje isolatie al veel doet. Nee een kleine ruimte met mensen én warm weer lijkt me niet zo fijn. Je moet een strandtheater beginnen. De voegjes worden wit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *