Meegegeven

Ik ben hier een beetje later dan gepland maar dat kwam omdat ik achter een kip aanmoest die besloten had ons veilige erf te verlaten.

Deze dame, Kim geheten (naar Kim Deal van de Pixies) is een ware ontsnappingskunstenaar a la Houdini. Het moet gezegd, tis een gave, maar wie loopt er weer Kiep Kiep roepend over straat met een beker graan? Ik. Een twijfelachtige eer. Gelukkig dook mevrouw na een kwartiertje op. Tikje rafelig, maar verder ok.

Anyway, dit is meer een verhaaltje voor de Muis-thuis-pagina, aangezien er hier alleen over Keetjes wordt geleuterd. Kaatje was vandaag aan de beurt. Ik maakte een keukenkastje links onder het aanrecht en timmerde hier,daar en (n)ergens allerlei afwerklatjes. Dat laatst is een leuk klusje en biedt ruimte voor uitwaaierende gedachtes. Zo realiseerde ik me dat mijn ouders ooit twee kleine platbodems bouwden. Ze waren respectievelijk 7 en 8 meter lang.

De stalen platen werden door mijn vader in de juiste vorm gesneden en daarna gelast. Mijn moeder nam het ontroesten, meniën en verven voor haar rekening in een grote groene overal met hoofddoek. Ik zie het nog zo voor me. Grappig, want ik was pas bij bootje nummer 1 pas een jaar of zes.

Vader bouwde vervolgens een heel interieur van triplex en teakhoutjes. Was die klus geklaard dan begon mijn moeder met de aankleding. Kussens bekleden en gordijntjes naaien, de hele mikmak.

Maar wat wil ik hier nou mee zeggen, niet zoveel eigenlijk. Iets met een appel en een boom. Jammer dat mijn vader de Keetjes niet meer kan zien. Had ie denk ik wel leuk gevonden.

keuken-kastje-onder

6 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *