Think twice!

Het leek kat in het bakkie met mijn briljante-bed-maak-idee (bescheidenheid is zóóóó 2014), dus ik ging enthousiast aan de zaag.

Een stuk of 22 Ghanese teakhouten latjes moesten in de lengte gehalveerd, daarna op maat gemaakt en vervolgens aan het eind doorboord zodat er een schroefje gezet kon worden zonder dat het hout ging splijten. So far so good. De volgende stap leek me het vastschroeven van de bedbodem. Hatseflats en klaar-is-Kaat was de gedachte. Nou, die vlieger ging niet op.

Ik kreeg een inzicht. Geen slechten-ene dat moet gezegd. Zo’n ingeving die me een boel leed zou besparen, WANT als ik nu alles vast ging zetten, hoe werd dan de binnenkant van het bed verder afgetimmerd. Ik kon er immers niet meer bij en nog suffer. Al die ruimte onder het matras, werd dat verloren ruimte? Ondenkbaar in een huisje van ongeveer acht vierkante meter, gevalletje vloeken in de kerk. Anyway, om een lang verhaal kort te maken, de inmiddels 44 houtjes gingen braaf aan de kant.

Het houtwerk van de bak werd aan de binnenkant verstevigd, de vloer vernieuwd en van een gepensioneerd grenen Ikea televisiemeubel maakte ik twee lades met aan de achterkant wieltjes. Je kunt ze straks zo onder de bedbank vandaan schuiven/rijden. Is dat mooi of is dat mooi. Maar geloof het of niet. Nou kan ik eindelijk de bodem gaan maken! (Foto: la in wording)

lade-onder-bed

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *