Energie

De zonnepanelen die Muisman samen met de zonnepanelenman op het dak schroefde, 12 stuks en oh oh oh wat doen ze het goed, deden mijn terug-naar-de-natuur-gevoel helemaal opleven.

Op naar het houthok dus, dat zwaar te lijden had onder de enorme expansiedrift van een klimop,  die over meer mogelijkheden beschikte dan zijn naam deed vermoeden.  De plant klom inderdaad, maar niet alleen op, ook tussendoor, overheen, omheen en onderdoor behoorde tot de mogelijkheden, waarbij het ding niet schuwde om kleine tentakeltjes uit te zetten in alles wat daar geschikt voor was. Deuren, muren, kartonnen dozen, aanmaakhoutjes, de stookblokken. Waar het zich niet aan vast kon hechten, bleek een wurgende draai de beste move. Ik zeg, zo’n plant is in te zetten als moordmachine.

Nadat ik de deur van het hok had ontzet,  knipte ik binnen een doorgang van voor naar achter. Op mijn pad kwamen 3 hoedenplanken tevoorschijn van reeds overleden auto’s. Wat kan ik zeggen, ik wissel vaker van vehikel dan van spijkerbroek.

Een grenen kastje van het soort waar ik al een tijdje naar op zoek was op marktplaats, stond sneu te vergaan in een hoekje. Uit de gapende deuropeningen wuifden klimoptakjes me uitdagend tegemoet. Gevalletje gemiste kans.

Behalve tuingereedschap dat ik inmiddels deels opnieuw had aangeschaft ,  lag er ook veel onduidelijke meuk waarvan ik me afvroeg waarom het niet meteen naar de stort gegaan was. Hoeveel zooi kan een mens hebben. Nou, heel veel, maar er wordt aan gewerkt.

Ondertussen werd de klimopstapel hoger en hoger. Had ik niet ergens gelezen dat je met de plant een uitstekend afwasmiddeltje kon maken? Nou, m’n natuurgevoel annex energiepeil was weer wat aan het zakken geslagen na al dat harde werken, dus die gedachte spoelde ik snel weg met een kopje koffie.

Anyway, de blokken voor de houtkachel kwamen uiteindelijk tevoorschijn en daar was het me om te doen geweest. Zonne-energie voor de stroom en de knapperend haardvuur als bijverwarming. Nou nog een windmolentje knutselen.

zonnepanelen

dag 1!

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *