Dus dat ben jij!

Vandaag, in onze mooie dorpswinkel , liep ik een buurvrouw tegen het lijf.

Dat is misschien wat te letterlijk geformuleerd. Ik liep naar het broodschap, zij stond voor de zuivel. Om aan (de broodnodige jajaja) voorraad bammetjes te komen moest ik achter haar langs, we raakten elkaar niet.

Dat daar geen misverstanden over ontstaan. Zou ik zo vervelend vinden. Naast godsdienst ligt taal, vooral de geschreven soort, zonder ondersteunende mimiek en klankkleuren, ten grondslag aan veel ellende. Gelukkig is er de smiley, om in tekstjes waarbij ook nog eens het aantal te gebruiken woorden onder spanning staat, het venijn te neutraliseren.

sms-je: Jij vergeet je kont nog eens  ;-)
Iets vileiners ter illustratie schiet me even niet te binnen.

Anyway, ik draaide me om en zei enthousiast “Ha, jij bent mijn buurvrouw hè” en stak een hand uit. “Jij woont daar en daar toch? Nou ik ben die en die en woon zeg maar zo’n beetje schuin tegenover.” Op het platteland is het buren zijn meer dan één en één is twee.

Ah , zei mijn buurvrouw verrast, dan weet ik nu hoe je er uit ziet. Wonen jullie daar met plezier?

Ik zei, ja zeker, met heel veel plezier, al weer zo’n vijftien jaar denk ik.

Moet je nagaan, lachte mijn buurvrouw.

Had ze gelijk in.

Moraal van dit verhaal.

Surrealisme is niet alleen voorbehouden aan de grote stad.

4 Reacties

    1. ;-) ik dacht bij mezelf, het is weer eens tijd voor blogjes zoals ik die “vroeger” maakte op het mamamuis weblog. Kleine verhaaltjes over niks, bijna elke dag. Die schreef ik met veel plezier.

  1. Potdorrie, hebben jullie nog een dorpswinkel? Whow!!!!! Die van ons is al twaalf jaar geleden overleden en is nu twee absoluut niet leuke huizen. Vergeet jij je kont wel eens of degene aan wie je dit zo koeltjes sms-te. Ik wil daarover wel graag wat duidelijkheid, Marian.

    1. Ja onze dorpswinkel gaat nog best goed! Ik koop er trouw, behalve als ik gasten krijg dan wil ik toch ff naar een mooie appie ofzo. Je zult begrijpen, ik ben van nature erg discreet dus kan geen uitspraken doen over welke kont dan ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *