microkredieten

Ik ben Microlener!

Schuldig
Yep, schuldig! Ik ben een microlener en via Kiva en de Nederlandse variant Wakibi, verstrek ik microleningen aan kleine ondernemers in arme delen van de wereld. Het zijn kleine leningen voor hard werkende mensen die niet aan de bak komen bij een reguliere bank. Hoe het in elkaar steekt? Samen met anderen doneer je een bedrag van 25 dollar/22 euro tot het gewenste leenbedrag bereikt is. De lening wordt verstrekt aan de kredietaanvrager en gedurende een van te voren aangegeven tijdsperiode wordt het verschuldigde bedrag terug betaald. That’s it!

Mis
Soms gaat er wat mis. Ja echt! Er breekt oorlog uit, iemand wordt ziek, gaat dood, maakt er een potje van, of een natuurramp dient zich aan…. het kan allemaal, MAAR meestal komt het uitgeleende geld gewoon netjes tot op de laatste cent terug. En dan heb je een keuze: muntjes weer in de eigen knip, of nog een rondje uitlenen. Dat laatste heeft mijn voorkeur. En als ik verdiend heb met een opdracht, dan stop ik wat vers geld in het systeem. Zo draait het wieletje rond en rond en wordt het leentreintje steeds langer.

Plezier
Je gelooft het niet hoor, tot je zelf gaat uitlenen. Serieus! Zelden zoveel plezier gehad van zo weinig geld. Ga ‘ns naar die zaak met een grote gele M., spendeer een eurootje of 20 aan eten en denk dan eens aan deze optie. Gewoon, realiseer je de waarde die geld nog meer kan hebben, qua effect, rendement en duurzaamheid. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten toch?

Naaimachines
Ik leen vooral aan ondernemers die iets doen met een naaimachine en stof. Kijk maar! Klik op de onderstaande afbeeldingen en kom op mijn lenersprofiel. Alle leningen van Kiva staan ook vermeld bij Wakibi, omgekeerd niet. Dat verklaart het verschil in aantal. En wil je meer weten over microlenen? Mailen mag!

wakibibanner kivabanner

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *